Dette fant vi ut

Spørreundersøkelsen om hverdagsaktivitet viser at 9 av 10 ønsker å være oftere på tur i sitt nærmiljø, og 7 av 10 tror de vil komme seg mer ut i frisk luft om de hadde en app med informasjon om opplevelser  

Hele 170 personer deltok i spørreundersøkelsen vår, og det er over all forventning! Tusen hjertelig takk til alle som tok seg tid til å hjelpe oss! Da vi satte oss ned med resultatene, var det med en skikkelig julaften-følelse. Etter hvert som vi jobbet oss gjennom svarene, ble vi både glade og overraska. 

Her er noen av resultatene: 


Andre interessante funn: 

 • Det å ha turkompiser og sosiale møteplasser er viktig for mange. 20 % sier at de hadde vært mer i aktivitet om de hadde hatt en turkopis og 35 % sier de motiveres av å være på tur med andre. Samtidig liker 3 av 10 å gå alene på tur. 
 • «Jeg vet det er bra for hode og kropp å være ute i frisk luft», «De dagene jeg har god tid», «Det er lettere å komme seg ut når jeg vet hva som finnes av opplevelser i nærmiljøet» er det som motiverer flest til å være i hverdagsaktivitet. 
 • «Jeg er sliten etter jobb og har behov for å slappe av inne», «Det er for travelt i hverdagen» og «Jeg finner alltid gode unnskyldninger for å ikke gå ut» er de viktigste årsakene til å ikke være i hverdagsaktivitet. 

I spørreundersøkelsen stilte vi også spørsmål om appen. Resultatene gjorde oss enda mer trygge på at Svippe kan bli et viktig og nyttig verktøy for mange! Her er noen av resultatene:  


Hva vil folk ha i appen?

I den siste delen av spørreundersøkelsen inviterte vi dere til å gi oss innspill på hva appen kunne inneholde av informasjon. Vi fikk mange gode ideer, tips og råd i bøtter og spann – og disse tar vi med oss videre i utviklingen! Dette er gull verdt for oss! 

Her er noen av innspillene:

 • Kart som viser hvor en tur går. Lengde på tur og tidsbruk.
 • Beskrivelse av tur med kart og bilder av omgivelsene.
 • Badeplasser, klatresteder, mindre toppturer, fine turer med barna, gapahuker og bålplasser, fiskeplasser, akeplasser, aktiviteter for barna på tur.
 • Trim/turgrupper for å bli kjent med flere- kanskje ut ifra aktivitetsnivå. – Informasjon om flere som ønsker å gå tur sammen. – Små opplysninger om plassen, både praktiske opplysninger og historikk, bakgrunn etc.
 • Områder med kveldsbelysning. 
 • Informasjon om jakt og fiske-muligheter. 
 • Klatrevegger, buldresteiner, utsiktsplasser, skøytebaner, skateplass, andre gøye overraskelser i naturen.
 • Steder å være fysisk aktiv (aktivitetsvennlige ute-anlegg), vann/sjø, lysløyper og andre skogsløyper 
 • Info om turer og aktiviteter i nærområdet. Jevnlige tips til fysisk (ute)aktivitet og kanskje noen motiverende ord om hvilke positive helseeffekter. Oppmuntrende beskjeder bidrar til å komme over «dørstokkmila».

Vinnere

10 av de som deltok i spørreundersøkelsen har vunnet turutstyr. Ettersom spørreundersøkelsen var anonym vil vi ikke offentliggjøre navnene til vinnerne, men sender e-post til de som ble trukket ut. 

Legg igjen en kommentar