Liten, men viktig

Gutt som holder i en pinne hvor en maur går på

I Svippe setter vi opplevelsen først. Og turen for å finne opplevelsen? Jo, den kan gjerne være kort!

For meg er å finne en kulp med rumpetroll som svømmer rundt, gå på skøyter i skumringen med hodelykt, balansere på steiner ved elva, sykle på en humpete sti, spise middag utendørs, finne bringebær på et overraskende, nytt sted – fantastiske ute-opplevelser. Og det viktigste? Jo, at alt dette kan oppleves like ved hvor jeg bor.   

I går leste jeg om noen tyske hjerneforskerene som har funnet ut at selv korte spaserturer kan forandre hjernen til det bedre. De sa at om du tar deg en svipptur i skogen, hagen eller langs fjæra, får du sannsynligvis en synlig sunnere hjerne enn de som sitter inne på hjemmekontor hele dagen. 

Tenk det! Det skal ikke så mye til!

Prosjektet Svippe bygger blant annet på en idé om at flere vil ta slike små turer om de vet om opplevelsene som finnes i nærmiljøet. Vi har gjort noen spørreundersøkelser, og resultatene tyder på at det faktisk vil ha stor betydning.

Vi spurte blant annet om de ville dra oftere på tur om de visste om flere små og store naturopplevelser, turmuligheter og aktiviteter i sitt nærområde. 96 % av de vi spurte, svarte «ja». 

Vi spurte også om deltagerne kunne tenke seg å dele sine turtips slik at andre fikk gleden av de samme opplevelsene i nærmiljøet. På det svarte 89 % «ja». 

Akkurat nå gleder vi oss enormt til å lansere Svippe slik at vi kan dele fiskeplasser, bålplasser, utkikksposter, akebakker, sykkeltraseer, historiske steder, fosser, bekker og klatretrær med hverandre!

God (kort) tur! 

Foto av Beate Horg

Hilsen Beate

Legg igjen en kommentar